tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, August 24, 2017

Korean Food - Instant Paste Jjajangmyeon atau Mee Kacang Hitam

Yui memang suka tengok rancangan Korea terutama rancangan komedi atau mengenai masakan. Agak terpengaruh tengok menu Korea selepas kerap tonton Running Man. Nampak tak pengaruh tang mana? Menyelerakan tengok cara mereka makan.


Kadang dah boleh ingat nama menu. Teringin pun ada tapi susah nak jumpa area Ipoh. Dok mengintai FB, ternampak post tentang pes segera makanan Korea. Wahh, bagai mengantuk disorongkan bantal, Yui terus buka page dan komen cari agen area Ipoh.





Agen Ipoh : 013-4367072


Semasa Yui beli, ada promosi percuma mee. Ya ALLAH, sedap tau. Kena sangat dengan tekak Yui. Nanti Yui kongsi cara masak okay. Walau first time cuba, rasa memang terbaik. Harus cuba juga versi kedai sebab nak bandingkan rasa.


Puas hati dapat rasa.
Selalu kat seoul garden/sushi king versi biasa aje menunya. Lepas ini nak cuba chicken wing korea. Wowwwww!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

nak cuba la

Normi Nieza said...

xpernah makan makanan korea..:)

E'in said...

kekadang bile tengok running man tu dari kenyang boleh terus lapar.. haha

timm bill said...

itu la, ritu tgk fb yg yui bgi tu..
dap2nya, kimchi pun ada, jeruk lobak pun ada..huhu..

Tautan Hati NabilaHasyim said...

Wah, baru je update entri psl jjajangmyeon homemade..
Ada jual paste nye ye..
Boleh la rasa yg real Korea nye..

Tp yg buat sendiri pun belum hbs lg paste nya, hee...

Norlaili A Wahab said...

paste cili ke yui? apa tahap kepedasan nya?

Aefa said...

eh macam best ni.

nanti boleh try spicy chicken feet kat Sweetree. ala2 cita korea gitu

dya bunga said...

macam nak try je..nnti share lah cara masak..hehe

Nisa Greennnpanda said...

Assalam & hye Yui!

Maaf lame sgtttt sy xsinggah, hehe.. Wah, minat betul yui ngan makanan Korea ye ^_^ Sy cuma penah mkn kat Seoul Garden je, tue pun sbb gathering mkn ngan kwn2. Hehe...

Nina Mads said...

ohhh lebih kurang sos sushi rupanya

Marshalizadotcom said...

Wah sedapnya nampak yui...

Anita Osman said...

salam yui,...lama tak singgah sini..sedappppp ke yui....kak ita ne tekak melayu..kawan opis ne pun mcm yui gak...mcm kinci selamba aje..kak ita try nak muntah ada....

Nora Karim said...

baru tahu jjajangmyeon tu kacang hitam dengan mee... hahahah tapi bila tengok Running Man tu memang nampak sedap diorang makan...